چیپست چیست؟ و چه کاربردی در کارتریج دارد؟
چیپست کارتریج تراشهای سیلیکونی است که در بازار "چیپ" یا "چیپست" نیز نامیده میشود. به بیان تخصصیتر جنس "چیپست" از مواد نیمهرسانا و بیشتر از ma بوده و میزان ناخالصی آن از نوع کنترل شده است. عناصر الکتریکی "چیپ" میتواند شامل تعداد زیادی ترانزیستور، مقاومت و خازن باشد، ولی معمولاً اصلیترین عنصر آن را ترانزیستور تشکیل میدهد. اندازهٔ "چیپ" معمولاً حدود یک اینچ و در بیشتر موارد تا یکسانتی متر است.
وظیفه چیپست کارتریج
تراش چیپست کارتریج شمارنده تعداد صفحات پرینت شده توسط دستگاه کپی و چاپگر است. این تراشه الکترونیکی علاوه بر شمارش تعداد صفحات چاپ شده توسط پرینتر، وظیفهٔ تشخیص سلامت کارتریج را نیز بر عهده دارد؛ بنابراین زمانی که کارتریج قدرت چاپ نداشته باشد، چیپ پیغام خطا به سیستم ارسال میکند. چیپست در هر بار شارژ یا تعویض کارتریج باید عوض شود.
چیپست در واقع از میزان تونر یا جوهر باقیمانده در کارتریج هیچ اطلاعی ندارد و فقط بر اساس شمارش تعداد صفحات چاپ شده، مطابق با استانداردهای اولیه که در آن تعریف شده مقدار تونر یا جوهر باقیمانده را تخمین زده و برای پرینتر و نرمافزارهای نصب شده روی سیستم ارسال میکند.
بهصورت دقیقتر باید گفت که محاسبه میزان دقیق پودر یا جوهر کارتریج به این دلیل که هیچ سنسوری در آن وجود ندارد امکانپذیر نیست.
ضرورت استفاده چیپست در کارتریج
ضرورت استفاده از چیپست بیشتر در مواردی که قصد خارجکردن کارتریج از پرینتر و استفاده از آن در پرینتر دیگری را داشته باشیم است.
انواع مختلف چیپست کارتریج
چیپستها باتوجهبه کاربردی که دارند به دستههای مختلفی تقسیمبندی میشوند.
○ چیپست کارتریج رنگی
○ چیپست کارتریج سیاهوسفید
○ چیپست کارتریج جوهری
○ چیپست نیم کاست درام
مشکل رایج
یکی از رایجترین مشکلات پیغام خالی بودن تونر است. یعنی زمانی که کارتریج هنوز از تونر خارج نشده، پیغام خالی بودن آن روی صفحهنمایش داده میشود. اگر چیپست همراه با کارتریج عوض نشود این مشکل به وجود میآید.